4 zbulimet e pabesueshme të Google Eath

1. Mbytja e anijes S.S Jassim

Në vitin 2003, S.S Jassim, një traget mallrash bolivian, ngeci në ujë të cekët në brigjet e Sudanit. Ndërsa anija e mbytur nuk është zbuluar në Google Earth, imazhi i saj ishte dhe tani ajo është një nga pamjet më të mëdha të anijeve të mbytura në platformë, si dhe një nga më të kërkuarat në ueb.

2. Pylli i humbur në malin Mabu

Shkencëtarët nga Kopshti Botanik Mbretëror në Londër kanë përdorur Google Earth për të kërkuar rajonet e larta të kontinentit afrikan. Papritur ata gjetën një copë toke të gjelbër në malin Mabu në Mozambik, i cili rezultoi të jetë pyll tropikal më i madhi në Afrikën Jugore, që nuk ishte dokumentuar më parë.

3. Vila romake 2,000 vjeçare

Programuesi italian i kompjuterëve Luca Mori ishte duke studiuar hartat e qytetit të tij, kur vërejti një formë vezake të madhe pranë Parmës. Në fund, ai zbuloi që ishin mbetjet e një lumi të lashtë dhe oborret e një vile romake.

4. Fushat e minuara në Kamboxhia

Trust Halo, organizata humanitare më e madhe në botë për pastrimin e minave tokësore, ka përdorur Google Earth për studimin e zonave të minuara në Kamboxhia dhe Angola. Një nga zonat më të prekura është kufiri mes Kamboxhias dhe Tajlandës (që është në foto).

(Herë të lexuara: 438)

About Parid Plaku

Check Also

“Master Cart” mundëson pagesat nëpërmjet selfieve.

Mastercard prezantoi mënyrën e pagesës me anë të selfieve në fillim të këtij viti, ky …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *