Amazon jep alarmin për shitjen e CD-ve pirate, në dyqanet online!

piracy-1

Sipas një raporti nga “Wall Street Journal” Amazon dhe shitësit të tjerë  online kanë shitur CD (muzike) në  mënyrë  pirate. Në një hetim të kryer nga RIAA, Amazon është gjetur të ketë plotësuar 18 nga 44 urdhrave në CD që janë identifikuar si të falsifikuara.Fakti se gati gjysma e shitjet kalon në  mënyrë  pirate është disi shqetësues .

Disa nga piratët janë treguar goxha dinak me mënyrën e shitjeve, dhe kanë përfituar nga menaxhimi i inventarit të Amazon duke grupuar mallin e tyre me partnerët zyrtare, që do të thotë se kjo ka qëne më e lehtë për të kaluar një produkt potencialisht me përzierje të rreme.

Lajm i mirë është se Amazon nuk ka për të lënë një rrëshqitje të tillë, dhe kanë thënë se ata janë duke punuar intesivisht me shpërndarësit për të marrë masa të ashpra në këto CD të rreme.

Një zëdhënëse e Amazon gjithashtu shton: “Ne jemi gjithashtu duke marrë masa dhe në mënyrë agresive në ndjekjen e aktorëve të këqinj”.Ndërkohë, nëse jeni duke kërkuar për të blerjen e një CD-je në Amazon, tani për tani  mendojmë se është ndoshta një ide e mirë është që të përpiqeni  të lexoni dhe të identifikoni blerjet pirate para se të shkoni tek opsioni “Buy”.

(Herë të lexuara: 150)

About Armela Malaj

Check Also

Fosilet japin të dhëna për prejardhjen e njeriut

Ekipi shkencor që në vitin 2015 , zbuloi një të afërm të lashtë me njeriun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *