Andoid Pay nga Google po bën rrugëtimin e tij.

google-092915-american-express-android-pay-mobile-payments-5719

Android Pay, shërbimit për pagesat i ofruar nga Google për telefonët që lundrojnë OS, arriti në Hong Kong të mërkurën.Nisja do të lejojë pronarët e celularit Android të përdorin pajisjet e tyre për të kompletuar transaksione në më shumë se 5.000 vende të shitjes me pakicë në Hong Kong, duke përfshirë 7-Eleven, McDonalds etj.

Përpjekja e fundit gjiganti i kërkimit për të nxitur njerëzit të paguajnë për sendet duke përdorur telefonin e tyre filloi në në SHBA në shtator të vitit 2015, e ndjekur nga Britania e Madhe, Singapor dhe Australi.

Ky nuk është udhëtim i parë i Google, pesë vjet më parë kompania ofroi shërbimin e quajtur Google Wallet. Por disa shitës e mbështetën atë,disa të tjerë refuzuan të përdorin këtë shërbim, por që shërbimi jo gjithmonë punonte. Android Pay do të ruaj edhe kartat dhuratë dhe kartat e besnikërisë në telefonat përkatës. Ajo do të mbështesë MasterCard dhe Visa karta nga BEA, DBS, Dah Sing Bank, Hang Seng Bank, HSBC dhe Standard Chartered Bank në Hong Kong.

(Herë të lexuara: 26)

About Armela Malaj

Check Also

Tashmë samsung galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *