Android dominon tregun e smartphonëve me 86.2%

1

Megjithëse Apple dhe Android vihen shpesh përballë njëri-tjetrit në argumenta se cili nga këta është më i mirë, kur vjen puna tek shitjet nuk ka më konkurrence mes tyre.

Android dominon tregun e smartphonëve më një përqindje prej 86.2 përqind të shitjeve totale në katërmujorin e fundit, ndërsa ato të Apple 13 përqind, duke shënuar kështu një rënie me 1% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Samsung deri është kompania me numrin më të madh të shitjeve me rreth 22.3 përqind të shitjeve totale telefonike.

Ndërsa Windows renditet i treti me vetëm 0.6 përqind nga 2.5 që kishte vitin e kaluar. Menjëherë pas saj vjen Blackberry me 0.1 përqind.

Të tre vendet e para sëbashku shënojnë 36% të totalit të shitjeve telefonike në të gjithë botën.

(Herë të lexuara: 194)

About Edla Zaganjori

Check Also

Tableti i ri Mi Pad 3

Xiaomi Mi Pas 3 më në fund pritet të vijë në treg.Mi Pad 3 vjen me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *