Dalja nga BE i kushton Britanisë edhe iPhone më të shtrenjtë

iphone7

Me 23 Qershor, Britania votoi për ta lënë Bashkimin Europian. Vetëm për një periudhë të shkurtër kohore, Paundi Britanik u zhvlerësua shpejt dhe tani ka arritur nivelin më të ulët në tridhjetë vitet e tij të fundit (shiko në grafik) .

Kjo është pasuar edhe me ndikime në çmimet e pajisjeve teknologjike që përdorin konsumatorët dhe nuk do të ketë përjashtim as për iPhonin  e fundit.

Ndërkohë që iPhone 6 më i lirë kushtonte £539 vitin e kaluar, tani ai modeli iPhone 7 do të  kushtojë në Britani £599. Të mos flasim për modelin Plus që tani kushton £619 (iPhone 6s Plus) dhe £719 (iPhone 7 Plus).

Capture

Dhe jo vetëm iPhonat, por Apple ka rritur edhe çmimin e lapsit Apple për shkak të zhvlerësimit të paundit nga £79 në £99. Ndërkohë që çmimi i iPad Pro u ul shumë në Amerikë, duke u bërë më i lirë se iPhone 6s Plus, e kundërta ka ndodhur në Britani ku modeli 32GB është rritur nga £79 në £99.

Këto janë vetëm disa nga parashikimet e bëra realitet nga projekti i Britanisë së Madhe për ta lënë Bashkimin Europian.

(Herë të lexuara: 109)

About Edla Zaganjori

Check Also

Këto shtëpia lundruese do të godasin imagjinatën tuaj!

Oqeanet, detet, liqenet,lumenjtë të cilët zënë një sipërfaqe të madhe të tokës , ky problem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *