Droni që shpëton jetë

Një kompani ka krijuar një dron të ashtëquajtur dron humanitar i cili dërgon ilaqe në vende të ndryshme.Kjo kompani në bashkëpunim me disa kompani të tjera në Filipine që merren me ndërtimin e paisjeve mjekësore, kanë ndërtuar një dron që do të shërbejë shumë në mjeksinë moderne.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Zakonisht këto dronë do të përdoren në luftë por do të kenë edhe qëllime të tjera.Ti mund ta kontrollosh vendodhjen e këtij droni me GPS dhe mund të marrësh ilaqet në vendodhjen e caktuar e cila është një avantazh i madh në luftë në raste emergjencash.Ky dron ka shërbyer shumë në tërmetin e Nepalit në 2015.

(Herë të lexuara: 45)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *