Facebook aktivizon kontrollin e sigurisë, pas shpërthimeve në Turqi

facebook-3d-reuters-main_635x475_71442926449

Facebook ka aktivizuar Kontrollonin e Sigurisë të martën, në prag të shpërthimeve vetëvrasëse në aeroportin Ataturk të Stambollit, që morën të paktën 36 jetë njerëz dhe plagosën mbi 100 njerëz të tjerë.

Është hera e dytë në më pak më shumë se dy javë që rrjeti social ka aktivizuar këtë opsion, i cili lejon përdoruesit e Facebook të cilët janë në ose pranë vendit të një fatkeqësie natyrore ose sulmi terrorist të informojnë miqtë e tyre në rrjet, që ata janë jashtë rrezikut.

Ky opsion i Facebook është aktivizuar edhe në fillim të këtij muaji, pas sulmit vdekjeprurës një Orlando, Florida, në një klub nate, në të cilin humbën jetën 49 njerëz. Për herë të parë ai u aktivizua në SHBA.

Kontrolli i Sigurisë i dërgon automatikisht përdoruesve të Facebook, të cilët gjenden në një zonë të prekur, një shënim duke i kërkuar nëse ata janë të sigurt. Kur një përdorues klikon mbi “Po, miqtë e mi le ta dinë,” Miqtë e tyre në Facebook njoftohen për mirëqenien e tyre. Opsioni u aktivizua edhe në fillim të këtij viti, pasi bombardimet terroriste goditën aeroportin dhe metronë në Bruksel, Belgjikë.

Për herë të parë Kontrolli i Sigurisë u aktivizua si një përgjigje ndaj terrorizmit pas sulmeve në Paris, në nëntor. Më parë ajo ishte përdorur vetëm pas fatkeqësive natyrore.

“Zemrat tona janë për të gjitha të prekura nga këto ngjarje tragjike,” tha Facebook përmes një deklarate. “Ne shpresojmë që njerëzit në këto situata, ta shohin opsionin Kontrolli i Sigurisë një mënyrë të dobishme për të njoftuar miqtë dhe familjen ”

(Herë të lexuara: 67)

About Ardit Miraka

Check Also

“Master Cart” mundëson pagesat nëpërmjet selfieve.

Mastercard prezantoi mënyrën e pagesës me anë të selfieve në fillim të këtij viti, ky …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *