Fakte të reja për Saturnin

Sateliti i NASA-s Cassini më 26 prill kaloi ndërmjet Saturnit dhe unazave të tij dhe sot është bërë e ditur se në atë hapësirë nuk ka pothuajse asgjë, që paraqet një zbulim të vërtetë.

Deri tash besohej se në atë hapësirë me gjerësi prej 2 mijë kilometra ndodhej një sasi e madhe pluhuri, tash është regjistruar se aty ndodhen disa grimca të madhësisë 1 mikron.

“Hapësira ndërmjet unazave dhe Saturnit është e zbrazët dhe tash duhet të kuptojmë pse aty nuk ka shumë pluhur sikur kemi pritur”, deklaroi kreu i NASA-s, Earl Maize.

(Herë të lexuara: 64)

About JWebZ

Check Also

Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rëndë se vetë pesha e tyre

  Inxhinjer nga universiteti Stranford  kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *