Gjermania investon 5 miliard € për infrastrukturën dixhitale në shkolla.

internet-connectivity-624x351

Gjermania planifikon të investoj rreth 5 miliard € (5.6 miliard) për pesë vitet e ardhshme në mënyrë që të përmirsojë dhënien e mësimit përmes teknologjisë. Rreth 40.000 shkolla do iu ofrohet internet mjaft i shpejt, akses  në wireless si dhe tablet e kompjuter.

Ministri i Arsimit tha se plani i investimit kërkon të miratohet nga kabineti i kancelares Angela Merkel. Kjo është një tjeter shenjë që Gjermania është tepër e gatshme për të shpenzuar një buxhet rekord në infrastrukturën edukimit. “Ne duhet të bëjmë një hap më tepër për të përmirsuar mësimin në mynyrë dixhitale” :tha Johanna Wanka ,duke shtuar se guvernatori do ti mundësojë fondin për 16 vëndet federale të cilat janë të ngarkuara për edukimin në Gjermani. Statistikat tregojnë  se më  pak se 2% e nxënësve mund të  përdorin komjuterët në  shkollat e tyre.

Fondi internacional Monetar (IMF) si dhe  Organizitat për bshkëveprimin dhe zhvillim ekonomik(OECD) ka disa vjet që  inkurajonë Gjermanin të  investojë  në  shërbime publike dhe private.Gjithashtu edhe aleatët sic janë  SH.B.A dhe Francë  i kanë  bërë  thirrje të  hapin fondet e tyre dhe qeveria ka reaguar duke rritur shpenzimet në  infrastretukturë  dhe akomodimin dhe integrimin e një  rekordi të  madh refugjatësh.

Një  tjetër përmirsim për Gjermanin është  se kabineti ka pranuar propozimin ditën e mërkurë  për të  ulur taksat ndaj të  ardhura me 6.3 milard euro ne 2017 dhe 2018. Plani i cili është  publikuar javë n e kaluar ka si qëllim që  të  rregulloj “progresionin e ftohtë ” në sistemin e taksave.E thënë  me pak fjalë  nësë  dikush merr një  rritje page mund të  përfundoj në  taksim të përgjithshme të pagave, sipas ligjeve Gjermane.

3997307_orig

(Herë të lexuara: 123)

About Armela Malaj

Check Also

Fosilet japin të dhëna për prejardhjen e njeriut

Ekipi shkencor që në vitin 2015 , zbuloi një të afërm të lashtë me njeriun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *