GjithÇka qё duhet tё dini rreth Ipad-it tё ri nga Apple

Apple  tashmё ka lanҫuar Ipad-in e tij tё ri. Nuk ka ndonjё emёr tё zbukuruar apo ndonjё numёr qё vjen nё rritje si Iphone 6, 6s,7 etj por ёshtё quajtur thjesht ‘Ipad’.

Firma Copertino ёshtё konsoliduar nё thjeshtёsinё e vendosjes sё emrit Macbook dhe Macbook Pro. Prandaj u vendos edhe emri Ipad dhe Ipad Pro.

Ky propozim i fundit zёvёndёson Ipad Air 2 dhe bashkon nё tipare tё njёjta tё Ipad pro 9.7 dhe Ipad pro 12.9 qё tё jenё mё tё pёrballueshme dhe tё kenё njё ekran mё tё madh.

Çmimi i Ipad-it tё ri

  • 329$ (339£, AU469$) pёr 32GB/Wi-Fi
  • 559$ (559£, AU799$) pёr 128GB/Wi-Fi+Celular

Ka disa lajme tё mira, pasi ky Ipad i ri ёshtё mё i lirё se tё tjerёt,ҫmimi i tij fillon nga 329$ pёr modelet qё pёrdoren vetёm me Wi-Fi, dhe me njё  ҫmim mё tё lartё 559$ pёr pёrdorim Wi-Fi dhe Celular.

Dizajni i Ipad-it tё ri

Ipadi i ri ёshtё mё i fortё dhe mё i rёndё se Air 2 por ka tё njёjtёn pamje dhe ndjesi tё njёjtё me Air 2.

Duket sikur nuk ka asgjё ndryshe nё Ipad-in e ri, ka ende trupin metalik tё Apple butonin Home me prekje ID, njё ekran tё madh 9.7 inҫ dhe njё kornizё tё hollё.

Ёshtё gjithsesi mё i trashё se tё dy Ipad pro 9.7 dhe Air 2 nё 7.5 mm, ka gjithashtu njё peshё tё vogёl shtesё vetёm disa gram  nё Ipad e ri qё vjen 469 gram.

Ju mund ta merrni Ipad-in e ri nё tri ngjyra:nё argjend, gri dhe ngjyrё floriri.

Ekrani dhe kamera e Ipad-it tё ri

Ka njё ekran Retina 9.7 inҫ dhe kamerat prej 1.8 megapiksel kamera e pasme dhe 1.2 megapiksel kamera pёrpara.

Pёrsa i pёrket kamerёs, asnjё tablet nuk duhet tё pёrdoret asnjёherё si njё kamer, por prodhuesit kёmbngulin tё vendosin fotot e castit nё listёn e Ipad-ve tё tyre .

Bateria e Ipad ka njё jetёgjatёsi prej 10 orёsh edhe pse ёshtё duke lundruar nё internet dhe duke pёrdorur Wi Fi gjithashtu.

(Herë të lexuara: 57)

About Elisabeta miraka

Check Also

Tashmë Samsung Galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung Galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *