Hakohet për herë të parë një makinë Tesla

tesla-modelsrefresh

Makinat autopilot kanë shumë avantazhe, por gjithashtu përballen edhe me rrezikun e ndërhyrjes në sistemin e kontrollit nga piratët kibernetikë.

Dy punonjës të sigurisë kompjuterike në kompaninë kineze Tencent kanë mundur të sigurojnë kontrollin e një makine të tillë Tesla Model S. Sapo kanë arritur të futen në sistemin e saj, ata kanë lajmëruar menjëherë kompaninë Tesla për praninë e problemit në makinën e tyre dhe i kanë adresuar në zgjidhjen e tij.

Ky ishte edhe rasti i parë i piratimit të një makine automatike dhe grupi tha se nuk kishte pasur nevojë të kishte kontakt fizik me makinën për të çkyçur derën, apo për të hapur ekranin e saj, për ta manipuluar sistemin. Gjithçka ata e kishin bërë nga kompjuteri i tyre.

Vetëm pas 10 ditësh, Tesla mundi ta rregullonte problemin e sigurisë së makinës së saj.

Në një koment mbi këtë Tesla tha:

“Brenda 10 ditëve nga marrja e këtij raporti, Tesla ka vendosur një përditësim të ri për programin, i cili trajton problemet e mundshme të sigurisë. Problemi me makinën u shkaktua vetëm për shkak të një rrjeti Wi-Fi ‘të infektuar’ që ndodhej afër saj dhe sipas vlerësimit tonë rreziku për konsumatorët ishte shumë i vogël. Në kemi ekipin e sigurisë të cilët testojnë sigurinë e produkteve tona dhe rregullojnë defektet e mundshme. E përgëzojmë ekipin hulumtues për demonstrimin e sotëm dhe kemi në plan t’i shpërblejmë ata për te kurajuar kështu këto lloje studimesh mbi sigurinë.”

(Herë të lexuara: 132)

About Edla Zaganjori

Check Also

Si të notoni nën ujë me një shpejtësi marramendëse me anë të këtij motori

Kjo pajisje ju ndihmon të notoni po aq shpejt sa Michael Felps. Ajo quhet “x2 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *