Iphone 6, 6s dhe SE tashmë në një Çmim më të lirë në Indi

Sipas raporteve të muajit të fundit në lidhje me Apple e cila  përgatitet për prodhimin e Iphone SE në Indi, revista Wall Street raporton se komapnia është duke shtuar modelet e saj 6 dhe 6s në formacion që do të mblidhen atje.

Një zyrtar i qeverisë nga shteti i Karnatakasë tha se firma Taiwanese Wistron do të fillojë prodhimin e tri modeleve celularë në një fabrikë në kryeqytetin e Bangalore, duke filluar me iPhone 6 dhe 6s në katër deri në gjashtë javët e ardhshme dhe më pas SE në ardhjen tre muajve të tjerë.

Kjo duhet të ndihmojë për të ulur koston e pajisjeve të Apple në Indi, ku në kopertino që është kompania bazë ,kanë urdhëruar një ҫmim të lartë, kjo pjesërisht për shkak të taksave të importit. Kur Iphone 7 i nisur në Indi kushton 40% më shumë, me një cmim prej 903$ kundrejt prodhimit të Iphone vendas që kushton 649$

Sipas analistit të CMR prodhimet në vend mund të shohin ҫmimet e Iphone të bjerë në më shumë se 100$.

Me ҫmime më të ulta Apple mund të ketë shanse të konkurojë me të preferuarit telefona samsung dhe lenovo, të cilët aktualisht mbajnë 25 % dhe 9% të pjesës së tregut të telefonave inteligjent në Indi.

(Herë të lexuara: 98)

About Elisabeta miraka

Check Also

Tashmë samsung galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *