“Master Cart” mundëson pagesat nëpërmjet selfieve.

selfie-bride-640x360

Mastercard prezantoi mënyrën e pagesës me anë të selfieve në fillim të këtij viti, ky është një tipar i ri i sigurisë që lejon përdoruesit të verifikojnë transaksione online duke përdorur tiparet biometrike të tilla si shenjat e gishtave dhe imazhet e fytyrës. Kompania ka thënë se kjo veti – e quajtur zyrtarisht Identity Check Mobile, do të qarkullonte në Shtetet e Bashkuara në disa pika në të ardhmen.

Mastercard tani ka lajmëruar se pagesat selfie do të përdoren për klientët e BMO. Konsumatorët ekzistues BMO do të jetë në gjendje të zgjedhin për të përdorur këtë shërbim i cili do të lejojë që ata të përdorin sensor gjurmë gishtash ose të marrin një selfie për të verifikuar pagesat e tyre në internet.

Mënyra e pagesës me selfie eliminon nevojën për përdoruesit për të kujtuar fjalëkalime komplekse dhe ajo gjithashtu përshpejton proçesin e arkave digjitale.Përdoruesit do tu duhet të shkarkojnë aplikacionin në telefon për të marrë një foto në mënyrë që një hartë të digjitalizoj tiparet e fytyrës së tyre. Kjo hartë do ruhet në serverat e MasterCard dhe më pas të përdoret si një pikë referimi kur nevojitet verifikimi në blerje online.

” Kjo teknologji përtej fazës pilot është një moment i rëndësishëm në evoluimin e pagesave”, tha Ajay Bhalla, president i ndërmarrjes dhe i sigurisë në MasterCard.

(Herë të lexuara: 27)

About Armela Malaj

Check Also

Si të zbuloni nëse celulari juaj po përgjohet

A ju ka ndodhur shpesh të mendoni se dikush po ju përgjon me anë të telefonit tuaj ? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *