Mikrodroni pilivesё ёshtё mё i sigurt e mё i qёndrueshёm se rivalёt e tij

dragonfly microdrone skeeter image

Ky mikrodron huazon nga njё prej grabitqarёve vёzhgues mё efikas sё natyrёs, pёr tu bёrё njё nga dronet mё tё efektshёm  teknologjik. 

Nёse jeni njё kompani e quajtur Animal Dynamics dhe jeni duke kёrkuar  frymёzim pё njё dron tё ri, ju natyralisht do tё kёrkoni mes krijesave mё tё mira fluturuese nё mbretёrinё e kafshёve. Sipas shefit tё sigurisё Adrian Thomas i cili ёshtё gjithashtu profesor i biomekanikёs nё departamentin e Zoologjisё nё universitetin e Oksfordit droni mund tё jetё njё pilivesё jo shumё e bindur.

Nёse do tё shikoni se cfarё ka mё efektive kjo krijesё nё botёn e insekteve ёshtё se ka tё ngjarё tё jetё grabitqari mё i madh. Pilivesa mund tё kap cdo gjё, qё nga grezat e fjithё insektet e tjera. Arsyeja qё kёto insekte e bёjnё kёtё gjё ёshtё se ato kanё evoluar aparatin e tyre tё flutrimit 300 milion vjet tё luftimit tё ajrit.

Pёrplasja e krahёve tё dronit ka dy avantazhe tё mёdha, e para ёshtё se shkalla e shpejtё e pёrgjigjes ёshtё nё frekuencёn e rrahjes sё krahut e cila i jep atij njё pёrgjigje shumё tё shpejtё nё rast turbullire.  Avantazhi tjetёr ёshtё se ajo mund tё fluturojё nё zona me erёra tё forta pa u rrёzuar.

Duke shmangur tehet e helikopterit pёr pёrplasjen e krahёve droni “Skeeter” ёshtё vendosur tё publikohet nё vitin 2018.Projekti është i financuar nga Ministria e Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar së, me anë të Mbrojtjes Shkencës dhe Teknologjisë Lab (DSTL).

 


(Herë të lexuara: 70)

About Elisabeta miraka

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *