Nintendo përfitoj më shumë se 100 milion $ nga Pokemon Go.

pokemon-go-640x360

Pajisja Nintendo dhe Pokemon kanë qenë të lidhur ngushtë me njëri-tjetrin që nga lançimi i lojës “Pokemon Go”. Loja ka ndihmuar në shitjet e Nintendo 3DS edhe aksionet e kompanisë janë rritur më shumë se 86%.

Megjithatë krijuesit e Nintendo deklaruan se ata nuk kishin marrë pjesë në krijimin e lojës. Në vend të kësaj, në qoftë se ju nuk e dini, Nintendo aktualisht zotëron 32% të kompanisë “Pokemon“ dhe nëse ata nuk kanë dhënë kontributin e tyre në ktë lojë, ajo u ka dhënë atyre përfitime të shumta.

Sipas statistikave të fundit të Nintendo-s, është zbuluar se kompania aktualisht ka arritur të bëjë 100 milionë $ me anë të Pokemon GO. Pokemon GO thuhet të ketë arritur në 600 milionë $ në 90 ditët që nga lirimin e saj, dhe me një potencial për të tërhequr në 1 miliard $ në vit. Mesa duket, Nintendo do të mund të përfitojnë nga kjo gjë edhe për një kohë të gjatë.

download

(Herë të lexuara: 48)

About Armela Malaj

Check Also

Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rëndë se vetë pesha e tyre

  Inxhinjer nga universiteti Stranford  kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *