Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës

Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës

Në mes të një prej vendeve me më shumë thatësirë në botë, ndodhet një oaz me palma dhe liqen që mendohet se ka veti kurative. Ky vend magjik quhet Huacachina, në shkretëtirën Atacama të Perusë.

Aty banojnë 96 persona, të cilët jetojnë falë bizneseve të vogla që konsistojnë në turizëm. Ata presin vizitorët, i ndihmojnë të ngjiten në një dunë rëre në mënyrë që të shohin perëndimin e diellit dhe më pas i bëjnë xhiro me barkë.

Kjo parajsë e vogël ndodhet 4 kilometra në jug të qytetit Ica. Ky qytet ishte shumë i frekuentuar nga të pasurit e Perusë, të cilët në vitet ’40 vinin për t’u larë në liqen, pasi mendohet se uji i tij kishte veti kuruese. Legjenda e Huacachina-s tregon se një princeshë e bukur inkase po lahej në këtë vend dhe kur u largua ajo, vendi ku u la u kthye në liqen.

Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës,, Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës,. Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës, Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës.. Oazi i mrekullueshëm në mes të thatësirës.

Burimi: Top Channel

(Herë të lexuara: 203)

About Blertina Koka

Universiteti i Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji

Check Also

Fosilet japin të dhëna për prejardhjen e njeriut

Ekipi shkencor që në vitin 2015 , zbuloi një të afërm të lashtë me njeriun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *