Ora e mbajtur në Hënë shitet në ankand për 1.6 milionë dollarë

orë

Një orë e vjetër, e mbajtur nga astronauti amerikan David Scott, u shit në ankand për 1.6 milionë dollarë. Ora e markës “Bulova Wrist” u përdor nga David Scott si kohëmatës gjatë misionit “Apollo 15”, pasi ora e tij standarde zvicerane, një ”Omega Speedmaster”, ishte dëmtuar. Të gjithë astronautët e tjerë që kanë vajtur në Hënë mbanin ora të tipit “Omega Speedmaster”, të dhuruara nga NASA.

Ora ka qenë një pajisje shumë e rëndësishme për misionin, pasi astronautët duhet të menaxhonin kohën dhe burimet për t’u siguruar që do të kryenin të gjitha detyrat.

(Herë të lexuara: 94)

About Blertina Koka

Universiteti i Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji

Check Also

Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rëndë se vetë pesha e tyre

  Inxhinjer nga universiteti Stranford  kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *