Paisja me energji diellore që prodhon ujë nga ajri.

Shkencëtarët e MIT dhe universitetit të Berkeley kanë krijuar një distilues uji që mund të prodhojë ujë të pijshëm nga lagështira e ajrit dhe furnizohet vetëm me anë të energjisë diellore. Kjo pajisje është akoma një prototip por shpresohet dhe është e sigurt që do të japë rezultatet e premtuara.

Kjo paisje mund të prodhojë ujë në vende ekstreme të thata dhe është një paisje që kërkon sasi shumë të vogël energjie plus  punon edhe në mjedise të jetës së përditshme Omar Yaghi, një nga autorët e këtij projekti, ka thënë në bisedën me Phys . OZG që : “Një vizion për të ardhmen është të kemi sasi të pamjaftueshme uji të cilat mund të përdoren në një ambient shtëpie që ka panele diellore. Për mua kjo gjë do të jetë e mundur si pasojë e këtij eksperimenti.Unë e quaj këtë ujë të përsonalizuar ka shtuar ai.”

(Herë të lexuara: 43)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *