Paisje që lejon të verbërit të shohin

Një paisje e ngjitur mbi syze mundëson që të verbërit të lexojnë si të gjithë njerëzit dhe të kryejnë të njëjtat veprimtari veprimtari pa asnjë pengesë.Paisja e quajtur ‘OrCam’ përbëhet një aparat miniaturë të teknologjisë optike me karakter njohës. Kamera është në gjendje të lexojë dhe pastaj nepërmjet kufjeve të transmetoj atë në veshin e njeriut, gjithashtu kjo aparaturë mund të njohë fytyrat specifike dhe produktet komerciale.

(Herë të lexuara: 58)

About JWebZ

Check Also

Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rëndë se vetë pesha e tyre

  Inxhinjer nga universiteti Stranford  kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *