Pasta me karkaleca

pastaaa

Përbërësit (për 4 persona):

350 gr makarona të shkurtra

300 gr salcë domatesh

200 gr karkaleca të vegjël të qëruar

50 gr ullinj të zinj pa bërthamë

50 gr Kaperi

1 qepë të vogël

1 thelpi hudhër

Borzilok

kripë

piper

vaj ulliri

Përgatitja:

Në një tenxhere ziejmë në fillim karkalecat të qëruar më parë. Grijmë më pas qepën dhe hudhrën dhe i kaurdisim në një tigan me vaj ulli dhe me zjarr të ulët.

Shtojmë salcën e domateve dhe i lëmë afërsisht për 10 minuta duke e trazuar vazhdimisht deri sa te shohim që salca është lidhur.

E heqim nga zjarri më pas e shtojmë karkalecat e vegjël, ullinjtë pa bërthamë, kaperitë dhe borzilokun e grirë hollë duke i përzierë mirë me njëra-tjetrën.

Më pas në nje tenxhere me ujë të valuar më parë ziejmë pastat dhe pasi t’i kullojmë ja shtojmë tiganit ku kemi karkalecat. I trazojnë përbërësit mirë dhe i shërbejmë të ngrohta.

Burimi: TV Klan

(Herë të lexuara: 130)

About Armand Plaku

Check Also

A do të thyhej një Hoverboard nga një hedhje prej 30 metër?

Një tjetër Yotuber i quajtur WillitBREAK 2 ka bërë një tjetër eksperiment hedhje, por këtë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *