Pasuria e Bill Gates tani i kalon $90 miliardë

bill gates
Pasuria neto e Bill Gates tashmë i ka kaluar 90 miliardë dollarë, sipas një raporti të Bloomberg’s Billionaire Index.

Më shifra të tilla Gates vlerësohet kështu si njeriu më i pasur në botë i ndjekur nga Amancio Ortega që ka një pasuri prej 76 miliardë dollarë.

Bill Gates e la punën e tij ditore tek Microsoft në 2008 për tu marrë me fondacionin e bamirësisë që e themeloi se bashku me gruan e tij.

Themeluesi i Microsoft vlerëson gjithashtu edukimin intelektual dhe moral për të cilin ai po investon shuma të mëdha në disa nga shkollat dhe Universitetet më të mira Amerikane, nismë të cilës ka ftuar ti bashkohen edhe biznesmenë të tjerë.

Ndërkohë që do ti dhurojnë vetëm 10 milionë dollarë secilit nga fëmijëve të tij.

(Herë të lexuara: 105)

About Edla Zaganjori

Check Also

Zbuloni ju të parët se kush do të jenë 51 figurat e reja emoji këtë vit

Së shpejti ju do të jeni të gatshëm të entuziazmoheni me dinozaurët, njerëzit me mjekërr,ushqimet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *