Priteri i parë 3D që rikrijon pjesët e dëmtuara të zemrës

Shkencëtarët kanë krijuar një bioprinter që ndihmon që të mjokosh indet e dëmtuara të zemrës.Kjo paisje është një hap i madh në mjekësinë moderne. Kërkuesit në universitetin e Minesotës në SHBA thanë:

 

“Gjatë një ataku në zemër, një person humbet gjak nga muskujt e zemrës dhe kjo shkakton që qelizat të vdesin. Trupi ynë nuk mund t’i zëvëndësojë këto qeliza, kështu ne kemi krijuar një bio-printer që formon pjesët e dëmtuara të zemrës, që trupi unë nuk mund t’i zëvëndësojë.”

Ogle thotë që ata janë në fillimin  e një etape të re për zhvillimin e një projekti të ri më të zhvilluar një bio-printeri më të madh që do të shërbejë për të formuar një zemër të plotë të cilën do ta testojnë si fillim në një derrkuc i cili ka një zemër me të njëjtën madhësi me atë të një njeriu.

(Herë të lexuara: 64)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *