Procesorët e rinj Athlon II nga AMD ju kursejnë energji edhe para

AMD Athlon II

AMD sapo ka nxjerrë në treg një linjë të re procesorësh të quajtur Athlon II, të cilët me zor se sfidojnë gjigantin kundërshtar për kurorën e performancës, por i interesojnë gjithkujt që do t’i mbajë gjërat në minimum, qofshin këto ccmimet, apo temperaturat.

Duke nisur me 69$ për procesor me çmim pakice për modelin 2.7 GHz dual-core X2 235e dhe me çmim maksimal prej 143 $ për procesorin 2.3 GHz quad-core X4 605e. Procesorët e rinj të AMD operojnë brenda kufijve termalë prej 45 W, përkundrejt standardit relativ TDP prej 65 W. Disa vlerësues i japin një “performancë më të mirë deri në 75% ndaj procesorëve të ngjashëm të Intel, dhe ky vlerësim vjen nga testimi me 3DMark Vantage me testim të bashkërenduar me GPU të ndryshme”, por derisa AMD të nxjerrë gjashtë-shtresësin Thuban rritjen e performancës e gjen kudo kërkon, edhe në imagjinatën e tyre.

(Herë të lexuara: 329)

About admin

Check Also

Si të bëjmë fotot me ‘One Day Photoshop’

  Mund të ju lejojnë menjëherë te ndryshoni stilin e fotos tuaj në mënyrë të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *