Programi që mëson personat me autizëm të kodojnë.

Një nismë e re e quajtur Coding Autism e cila është lançuar në fillim të këtij muaji është duke ndihmuar një shkollë në Los Anxhelos për të mësuar personat me autizëm për të koduar, dizenjuar website dhe për të koduar kompjutera. Pjesmarrësit në program do të kenë një aktivitet të plotë ditor për 15 javë për të zbuluar talentet. Këto drejtues janë të trajnuar profesionalisht. Oliver Thorndon, i cili është një CEO dhe drejtues në Coding Autism, ka krijuar këtë program që personat autik të kenë më shumë mundësi punësimi dhe të jenë të barabartë me të tjerët.

(Herë të lexuara: 18)

About JWebZ

Check Also

Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rëndë se vetë pesha e tyre

  Inxhinjer nga universiteti Stranford  kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *