Projekti i ri i NASA.

NASA pas studimeve të gjata ka vendosur që në vend të njerëzve të përdorë robotët për të zbuluar planetët. Roboti i ri i quajtur Valkyrie ka për qëllim të zëvendësojë praninë e njerëzve në hapsirë. Por gjithashtu ky robot përveç hapsirës synon të ndihmojë edhe njerëz në planetin tonë. Me një bateri me kapacitet shumë më të madh mund të regjistrojë deri në tre ditë në hapsirë. Në kokë ka një sensor i cili mund ti shmangë 2 metër e 5 centimetër dhe është e sigurt që do të jetë një ndër projektet më të sukseshme të NASA.

(Herë të lexuara: 71)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *