Qiejgërvishtësit e mbuluar nga pemët

Qyteti lindor Kinez, Nanjing, ashtu si shumë vende të tjera urbane kanë probleme me smogun.Kontrolli i Kualitetit të Ajrit , i cili përdor një shkallë nga 0 në 500,ka llogaritur ajrin në Nanjing në kualitetin 132.Ky një nivel që konsiderohet jo i shëndetshëm, sidomos për banorët me probleme me frymarrjen.

Firma italiane e dizajnit,Stefano Boeri Architetti, beson që ndërtimi i qiejgërvishtësve me pemë të mbjellura do të kenë një ndikim më të mirë në largimin e smogut.Ky projekt filloi të vihej në zbatim në fillim të 2017 dhe kullat janë quajtur Kullat Nanjing.Projekti pritet të mbarojë vitin tjetër dhe shumë njëerëz kanë filluar të blejnë apartamentet.

(Herë të lexuara: 48)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *