Robotët anti-eksploziv

Kohët e fundit shumë kompani robotike janë duke kërkuar një zgjidhje për robotët e shpëtimit dhe ato anti-eksploziv. Tashmë Robin Morphy i kompanisë A&M ka gjetur zgjidhjen e këtij problemi. Kjo kompani ka krijuar një robot anti-eksploziv dhe një dron shpetimi ne raste emergjencash. Megjithëse njëri nga robotët është prej metali dhe plastike , ka një dobi të madhe. Droni kontrollohet nga roboti anti-eksploziv dhe shërben për të vështruar emergjencat në largësi. Kurse roboti anti-eksploziv i quajtur PackBot gjurmon eksplozivin dhe e çaktivizon atë. Këto dy robotë janë vlerësuar me gradën ushtarake dhe kanë një vlerë të madhe në ushtri.

(Herë të lexuara: 20)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *