Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rëndë se vetë pesha e tyre

 

Inxhinjer nga universiteti Stranford  kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të aftë për të tërhequr dhe për të shtyrë objekte që janë njëqind herë më të rëndë se vetë pesha e tyre , dhe më i forti prej tyre i cili peshon vetëm 12 gram por  mund të tërheqi objekte 2000 herë më të renda se vetë pesha e tij. Kjo është ekuivalenca e një njeriu që tërheq një balenë cilëson inxhinjeri David, krijuesi i tyre.

Nje tjetër robot i cili peshon vetëm 9 gram mund të ngjitet vertikalisht ne mur duke mbajtur një objekt i cili peshon më shumë se 1kg

 

(Herë të lexuara: 379)

About Elisabeta miraka

Check Also

Fosilet japin të dhëna për prejardhjen e njeriut

Ekipi shkencor që në vitin 2015 , zbuloi një të afërm të lashtë me njeriun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *