Samsung më në fund vendos ta testoj vetë baterinë e Galaxy Note7.

 note-7-ifixit-640x480

Askush nuk qe në gjëndje ta kuptoj se çfare nuk shkoi mirë me Samsung Galaxu Note 7 madje as vetë  kompania. Me gjithë ngjarjet e fundit të gjithë janë të shqetësuar se cili mund të kete qënë problemi me pajisjen.

Së fundi u hodhën hipoteza të shumta se problemi kryesor tek kjo pajisje qëndronte në baterinë e saj e ndertuar nga Samsung SdI. Por duke qëne se edhe me zëvendësimin që u bënë sërisht u dhanë raportime për shpërthime të pajisjes. Pra mos duhet të mendojm se problemi qëmdron diku tjeter?

Gjithashtu ka patur edhe sygjerime të tjera të cilat siguronin që problemi me ktë pajisje qëndronte në dizajnin e lakuar i cili u ndryshua. Nga një raportim nga gazeta “Wall street” është bërë e ditur se Samsung i ka testuar bateritë e Note 7.Po cili është problemi me këtë pajisje atëhere?

Të gjitha kompanitë e tjerë të cilët kërkojnë të shesin telefonë në Sh.B.A duhet të testojnë bateritë e tyre nga laboratorë të cilët janë të çertifikuar nga CTIA si dhe të përmbushin standarte të cilat i kërkon instituti i elektricitetit dhe inxhinxherve elektronik. Megjithatë Samsung i ka kundërshtuar të gjitha këto rregulla pa ndonjë arsye dhe ka vendsur ti testoi vetë bateritë. Një personel i Samsung ka thënë se gjatë testimit nuk është shfaqur asnjë problem dhe ata i kanë testuar vet baterit që nga viti 2009.

Samsung është duke investiguar problemin dhe pritet të kenë një pergjigje shumë shpejt. Kompania gjithashtu pret të bej disa ndryshime ne proçesin e kualitetit duke shpresuar që probleme të tilla skan për të ndodhur më.

 


 

(Herë të lexuara: 203)

About Armela Malaj

Check Also

Si të zbuloni nëse celulari juaj po përgjohet

A ju kandoshur shpesh të mendoni se dikush po ju përgjon me anë të telefonit tuaj ? Ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *