Sekreti i Unazës Nebula

Unaza  Nebula është një dukuri e njohur astronomike e zbuluar rreth 238 vite më përpara ka vënë në dilemë shkencëtarët.Kërkuesit në universitetin Texas State, kanë gjetur shkresa nga dy astronomë duke konfirmuar se astronomi Meissier ishte i pari që ka parë këtë dukuri në 31 Janar të vitit 1779.

Meisser është i njohur për publikimin e katalogut Meissier që përmban 110 objekte qiellore.Ky katalog ndihmon astronomët për t’u orientuar dhe për të zbuluar objekte të tjera qiellore duke u orientuar me anë të këtij katalogu.

(Herë të lexuara: 54)

About JWebZ

Check Also

Fosilet japin të dhëna për prejardhjen e njeriut

Ekipi shkencor që në vitin 2015 , zbuloi një të afërm të lashtë me njeriun, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *