Shihni Mërkurin teksa lëviz pranë sipërfaqes së Diellit

mercury-sun-transit-nasa-1
Jo gjithmonë e kemi mundësinë për të parë Mërkurin, por falë NASA-s do të mund të kemi një pamje unike të planetit të vogël teksa ai kalon ndërmjet Tokës dhe Diellit. Mërkuri do të shfaqet si një pikë e vogël e zezë në sipërfaqen e Diellit gjatë kësaj ngjarje të rrallë.
Për të parë Mërkurin teksa shëtit përgjatë galaktikës dhe ndërmjet pikëpamjes tonë drejt diellit do ju duhet, ose të keni qasje në një teleskop dhe filtra diellor, ose një kompjuter të lidhur me internet. NASA transmetoi gjithçka direkt në internet,kështu nuk do t’ju duhet të ngulni sytë drejt diellit për të parë pikën e vogël të zezë që duket se është Mërkuri.
Kjo ngjarje është relativisht e rrallë, siç e theksuam, dhe ndodh vetëm 13 herë në një shekull. Shihni videon e mëposhtme për të parë Mërkurin në aksion:

(Herë të lexuara: 234)

About Erga Miraka

Check Also

A është i mundur turizmi në Hënë?

Kemi parë shumë herë në filmat fantashkencë njerëz që jetojnë në Hënë, krijojnë pallate të mëdha …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *