Shihni uljen e ‘më të shpejtit dhe më të nxehtit’ Falcon 9 nga tre anë

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-84897-spacex_landing
Javën e kaluar, SpaceX shtoi një tjetër hyrje të rëndësishme në librin e historisë duke bërë një ulje të suksesshme të fazës së parë të raketës së tij Falcon 9 në një anije të telekomanduar në det, për herë të dytë. Ulja ishte ndoshta më e rëndësishme se ulja e parë e suksesshme në Prill, duke qenë se ri-hyrja e raketës në atmosferën e Tokës ishte më e shpejtë,dhe më e vështirë për t’u realizuar, këtë herë.
SpaceX dhe themeluesi i kompanisë dhe CEO Elon Musk shfaqi detaje të rëndësishme dhe pamje gjatë misionit, si gjithmonë, por pamjet dhe fotot e uljes ishin të errëta dhe të turbullta. Tani, SpaceX na ka trajtuar me një seri të fotove në Flickr, që tregojnë gjendjen e raketës në mëngjesin tjetër.
Edhe më mirë, të martën SpaceX shfaqi një video të asaj çfarë u quajt ‘ulja më e shpejtë dhe më e nxehtë deri tani’ nga tre kënde.


Pavarësisht shpejtësisë së raketës, ulja dukej tepër e qetë, më e kontrolluar dhe më lehtë se përpjekja e parë e suksesshme. Për krahasim, shihni dhe videon e mrekullueshme 360-gradë të uljes së Prillit:

(Herë të lexuara: 193)

About Erga Miraka

Check Also

Tashmë Samsung Galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung Galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *