Mbahuni fort! Këto janë disa nga makinat më të shpejta në botë

 

Hennessey Venom GT

Sa shpejt mund të ecin ato?

Ka shumë mënyra për të matur përsosmërinë e automjeteve, shpejtësia e lartë është ajo e cila më së miri e arrin këtë. Aldous Huxleye kishte të drejtë kur thoshte se shpejtësia është e vetmja ndjenjë me të vërtetë moderne. Këto makina janë më shumë se vetëm argëtim, ato janë makinat më të shpejta të prodhimit në botë.

Ka edhe disa makina të tjera të cilat shfaqen të hynë në listën e makinave më të shpejta, SSC për shembull ende shpreson të kërkojë titullin e makinës më të shpejtë në botë me makinën e tij Tautara me 1350 kuaj fuqi, ndërsa Koenigsegg pretendon një shpejtësi maksimale prej më shumë se 273 milje në orë. Këto janë makinat me të shpejta në botë për momentin.

Hennessey Venom Gt

Hennessey Venom GT

Hennessey është regjistruar të kandidojë në Kennedy Space Center me një shpejtësi prej 270.4 mph por vetëm në një drejtim.Për tu konsideruar legjitime, përpjekjet për rekord zakonisht kërkojnë një konkurues i cili garon në cdo drejtim. Atëherë një mesatare e re është marr e cila llogarit edhe kushtet e erës.

Për shkak të natyres së makinës si një prodhim tradicional, ka gjithashtu edhe disa debate në lidhje me, nëse Venom GT klasifikohet si një makinë e prodhimit. Ndërkohë që kjo makinë mund të pretendojë shpejtësinë më të lartë të regjistruar , Hennessey nuk është njohur si një nga makinat më të shpejta në librin e rekordeve botërore Gines.

Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti Veyron është një arritje monumentale e inxhinjerisë, një super makinë përformanca e të cilës ishte aq e mrekullueshme. Kur Volkswagen bleu markën Bugatti,  kishte një qëllim: të ndërtonte makinën më të shpejtë të prodhimit në botë. Veyron origjinal e arriti këtë qëllim me një cmim prej 1.7 milion $. Megjithatë veyron u rrëzua shpejt nga SSC  Ultimate Aero, kështu Bugatti u kthye në Super Sport Veyron . Kjo Veyron-plus ka 1200 hp dhe ndryshime të shumta aerodinamike në qëllim për të ndihmuar në fitimin ekstra të disa miljeve në orë.

SSC Ultimate Aero

Shkurtimisht, fuqia e  grupit volkswagen dhe prestigji i emrit Bugatti janë kushtëzuar nga një kompani makinash që askush nuk kishte dëgjuar më parë.

Shelby Supercars (SSC) nuk ka aspak të bëjë me famën e carroll Shelby Cobra, por për një moment Ultimete Aero e saj ishte makina më e shpejtë e prodhimit në botë.

McLaren F1

F1 është më shumë se thjesht ish makina më e shpejtë në botë. Me trupin e saj prej fibrash karboni,me selinë e listës së argjend të saj si:motorri Bay, 6.2 litra V12 BMV, dhe qëndra e shoferit. Me këto ajo vetëm mund të jetë makina më e hatashme e bërë ndonjeherë. Vite para se ajo të përpiqej të merrte nga Ferrari dhe Porsche me MP4-12c, ishte e njohur vetëm si një ekip i suksesshem i Formula one. Por xhiroja e makinës së saj të parë nuk ishte me të vërtet një lëvizje amatore.

Mc Laren ka për qëllim ta bëjë F1 përfundimisht super makinë, por dizajni që ajo ka, është informuar nga  përvoja kompanive të garimit se do të kishte një karrierë mjaft  të sukseshme në  garim, dhe kështu ajo në vitin 1995 ҫmimin: 24 orët e La Mans.

Këto ishin disa nga makinat më të shpejta në botë, shymë të tjera mund të përmendim si : Pagani huayra BC, Apollo Arrow, Lamborghini etj.

 

 

(Herë të lexuara: 386)

About Elisabeta miraka

Check Also

Tashmë samsung galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *