Stërvisni trurin, gjimnastika për një mendje gjithnjë në formë

photo_verybig_1244902

Të mbash trurin të ri është një gjimnastikë që përmirëson reagimin tonë për jetën. Truri duhet ushtruar çdo ditë. Sekreti? Provoni një terapi të përditshme për të luftuar plakjen përmes sjelljeve. Dilni nga rehatia e ngrohtë në një trajnim të aftë për të vënë në punë të gjithë organizmin, nga koka te këmbët.

Forconi koordinimin

Si çdo mëngjes fikni alarmin, çohuni dhe shkoni në tualet për tu përgatitur për ditën që ju pret. Kjo është perfekte. Ekspertët thonë që kordinoni përdorimin e të dyjave duarve dhe në gjestet më të zakonshme të ditës, pasi kjo ju ndihmon në përmirësimin e funksionaliteti. Provoni të lani dhëbët, apo të hapni një shishe qumështi me dorën e majtë, dhe jo me të djathtën.

Vihuni në provë

Mendoni se jeni i vjetër për të eksperminetuar një sport të ri? E keni gabim. Ajo që duhet është të luftoni tendencën e të qënit perfekt në atë sport, pasi kjo është arsyeja që hiqni dorë, frika se mos dështoni apo bëni një figurë të keqe. Merr shembuj nga fëmijët dhe eksperimento. Ping pong, tenis, vrapim janë aktivitete që mund t’i mësojmë dhe praktikojmë në çdo moment të jetës, na sitmulojnë entuziazmin, dhe na stërvit trupin dhe mendjen.

Kënaquni

Jetojmë në një shoqëri që vë theksin më shumë në ndjesinë e të bërit të detyrës së sa kënaqësisë, por mjafton të shohësh rezultatet e studiuesve dhe ato nuk janë aspak inkurajuese. Të kënaqesh nuk do të thotë t’i shmangesh detyrimeve. Përkundrazi, shpesh personat që janë të aftë të buzëqeshin me gjithë zemër dhe në momentet më të vështira, janë ata që janë përballur me një jetesë të vështirë dhe kanë mësuar të kalojnë momentet me pozitivitet.

Udhëtoni

Udhëtimi është terapi e mirë për trupin dhe mendjen, sepse na nxjerr nga zona jonë e rehatisë, eksplorojmë sjellje të reja. Kini kujdes, nuk është buxheti që bën ndryshimin. Shpesh ndodh që krijohen dhe takime të jashtëzakonshme në momente jo të duhura, dhe kjo vlen për jetën e përditshme. Ndryshoni rrugë, përshkoni drejtime të ndryshme, stërvituni për të rejat. Jeni të vëmendshëm për atë çka ndodh rreth jush, jini kuriozë.

Çdo ditë

Interneti është një instrument i mrekullueshëm nëse dimë ta përdorim siç duhet. Përdorni internetin për t’u fokusuar tek ajo që ju intereson, njihni njerëz që ndani të njëjtat hobe, interesa të përbashkëta. Madje, çdo ditë mund të plotësni një fjalëkryq, ju ndihmon me kujtesën. Librat gjithashtu luftojnë plakjen e trurit pasi ushqejnë frymëzimin tonë. Ndiq instiktin dhe përpiquni të bëni në të përditshmen tuaj atë që ju bën të ndjeheni mirë. Të bësh gjërat me pasion është eliksiri i një jete të gjatë.

Burimi: Top Channel

(Herë të lexuara: 122)

About Armand Plaku

Check Also

A do të thyhej një Hoverboard nga një hedhje prej 30 metër?

Një tjetër Yotuber i quajtur WillitBREAK 2 ka bërë një tjetër eksperiment hedhje, por këtë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *