Tabelat Toyota tё cilat ndihmojnё nё pastrimin e ajrit

Automjetet me karburant  hidrogjeni siҫ ёshtё Mirai janё njё hap mё shumё drejt sё ardhmes sё automjeteve me prodhim nё masё pёr nevojёn urgjente tё mjedisit, dhe fushata e tabelave e organizuar pёr kёtё qёllim ndihmon shumё nё promovimin e  kёtij kocepti.

Toyota mori ҫmimin automobilistik e lёshimit zero tё karburantit me  prodhimin e makinave me hidrogjen e tani me automjetin e tij Mirai, njё makinё elektrike e cila ёshtё e disponueshme vetёm nё Kaliforni. Mirai e cila ka nevojё pёr karborant hidrogjeni pёr tё fuqizuar motorrin elektrik tё saj, lёshon asgjё tjetёr nё ajёr veҫ se avuj uji. Kjo makinё do tё jetё e paraqitur nё njё tabelё tё madhe tё re jo pёr tё reklamuar dizajnin, shpejtёsinё apo ҫmimet e larta tё makinave por pёr faktin se ajo ndihmon nё pastrimin e ajrit.

Fushata e kompanisё Toyota pёr tabelat ekologjike Mirai, nё bashkpunim me kanalin Amerikan tё pastrimit  do tё nisё 37 tabela nё Los Angeles dhe San Francisko pёr pastrimin e ajrit. Nga 3 prill deri mё 28 maj kёto struktura do tё  krijojnё 24.960 metra katror tё sipёrfaqes sё ndotur dhe tё kundёrveprojё me dioksidin e azotit qё vjen nga lёshimet e 5,285 automjeteve nё muaj. Sipas njё njoftimi pёr shtyp toyota  tha se dioksidi i karbonit ёshtё njё nga komponentёt kryesor tё shiut acid dhe smogut, e qё me Mirain kjo gjё shpresojmё tё vijё duke u zvogёluar.

Tabelat veprojnё si njё katalizator mes dioksidit dhe titaniumit pёr pastrimin e ajrit. Oksigjeni reagon me katalizatorin e dioksidit tё tatiumit dhe kёshtu ёshtё konvertuar nё nitrat dhe ёshtё larguar nga ajri. Tabelat janё tё lehta, aktivizohen shpejtё dhe do tё vazhdojnё tё pastrojnё pёr aq kohё sa drita, lagёshtira dhe veshja e dioksidit tё titaniumit janё tё pranishme nё ajёr.

(Herë të lexuara: 50)

About Elisabeta miraka

Check Also

Tashmë Samsung Galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung Galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *