Tri mёnyrat pёr tё printuar nga Ipadi juaj

Nёse jeni njё nga njerzit e shumtё tё cilёt pёrdorin Ipad-in e tyre pёr punё, ju me siguri do tё ju jetё dashur tё printoni dicka.  Fatmirёsisht printeri i tanishёm i Ipad ёshtё mё mirё se ҫmund tё ishte. Njё zgjidhje e projektuar nga Apple i quajtur Airprint punon nёse ju keni printerin e duhur, por edhe nёse jo ne kemi marr njё ҫift pajisjesh rreth kёsaj pune.

Airprint

Mёnyra mё e lehtё pёr tё printuar nga cdo pajisje iOS, duke pёrfshirё njё Ipad, ёshtё tё pёrdorin njё printer qё suporton Airprint. Airprint ёshtё njё teknologji tё cilёn krijuesit e printerit mund ta integronjё nё pajisjet e tyre, kёshtu ju nuk keni nevojё tё instaloni udhёzuesit shtesё pёr ta bёrё Ipadin tuaj tё lidhet me printerin.

Nё ditёt e sotme shumica e printerave vijnё me Airprint tё gatshёm. Pёr tё parё nёse ju keni njё Airprinter apo nёse doni tё blini njё tё tillё atёherё shikoni nё listёn e Apple. Pёr tё printuar njё dokument, faqe web, foto, email ose ndonjё gjё tjetёr nga Ipadi juaj veproni nё kёtё mёnyrё:

  • Lidhni Ipad dhe printerin njёkohёsisht edhe me lidhjen  Wi Fi tё internetit.
  • Gjeni dekumentin, faqen web, emailin tё cilin dёshironi tё printoni
  • Klikoni nё butonin shpёrndaj dhe selektoni ‘print’
  • Do tё ju shfaqet mё pas emri i printerit Airprint

Alternativat e Airprint 

Ka disa softwear tё ndryshёm, cloud bazё, nё qoftё se ju nuk keni njё printer  Airprint nё rrjetin tuaj atёherё Printopia ёshtё njё nga alternativat popullore. Instaloni softwear nё kompjuterin tuaj MacOS dhe kjo ju lejon tё printoni me anё tё lidhjes Wi Fi,  duke pёrdorur Mac tuaj si ndёrmjetёs.

Google cloud print

Google cloud print ёshtё njё alternativё pёr pёrdoruesit e lidhur pas ekosistemit tё quajtur Google.

Ka edhe programe tё tjera tё cilat e arrijnё tё njёjtin qёllim por ky ёshtё ai i cili ёshtё testuar me sukses nё laboratorin tonё. Ёshtё i lirё pёr tu provuar dhe kushton 20$ nёse do ta bleni. Ai ju lejon ju tё printoni me non-Airprint duke i shpёrndarё nga Mac ose laptopi juaj.

 

(Herë të lexuara: 49)

About Elisabeta miraka

Check Also

Tashmë Samsung Galaxy S8 juaj mund të kthehet në një kompjuter personal

  Samsung Galaxy S8 ka vendosur të lancojë më së fundi edhe një risi të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *