Tuneli i parë në botë për anije

Në Norvegji pritet të ndërtohet tuneli i parë në botë për anije. Ky tunel do të jetë një ndër zhvillimet më të mëdha akitekturor dhe do ndihmojë shumë në transport.Ai parashikohet të ndërtohet në vitin 2025 dhe pritet të jetë i pari tunel që lejon anijet të udhëtojnë përmes një mali.Me një gjatësi prej 1700 metër ky tunel do të bëhet shkak i rritjes së turizmit në Norvegji gjithashtu.

Përmes tij do të lejohen anije të tonayheve të ndryshme sepse ky tunel do të ketë një lartësi prj 35 metër.Ky projekt pritet të kushtojë rreth 320 milion dollarë por a do t’ia vlejë. Këtë pritet ta mësojmë kur të vijë koha.

(Herë të lexuara: 141)

About JWebZ

Check Also

Kë do të zgjidhnit? Iphone 8 apo Iphone X

Më në fund Apple dha lajmin e lançimit të Iphone 8. Por ndryshe nga herët …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *