Hakerat mund të kontrollojnë telefonin tuaj intelegjent duke përdorur valët e tingujve të një mikrofoni

Hakerat janë duke u zhvilluar mënyra gjithnjë e më kreative dhe komplekse për të hyrë në telefonat tanë, kështu që siguria ka të ngjarë të jetë gjithmonë një shqetësim.

Hakerat janë duke  zhvilluar mënyra të reja dhe të përmirësuara për të marrë kontrollin e pajisjev tuaj. E fundit? Me sa duket,  është kjo duke përdorur valët e zërit.

Hulumtuesit kanë arritur  një mënyrë të re për të hakuar të gjitha llojet e pajisjeve të ndryshme dhe ky është një sistem mjaft kompleks që në thelb imiton sistemet mikro-elektro-mekanike (MEMS) – e cila është një chip në pajisjen tuaj që ju lejon telefonave dhe gjurmuesve të dinë se kur janë në lëvizje dhe sa shpejt  janë duke lëvizur.

Ju jeni duke pritur që sistemi të përdori disa teknologji mjaft mbresëlënëse,apo jo?  Në të kundërtët, hakerat thjesht përdorin një mikrofon që kushton 5 $, i cila është në gjendje sa  për shpërthimin e më shumë se 20  të ndryshme nga pesë akelerometra prodhues të ndryshëm me valët e zërit. Këto frekuenca ishin në gjendje për mashtrimin e sensorëve në pajisjet si telefonat inteligjent duke bërë një sërë gjërash të ndryshme. Akelerometrat janë në thelb sensorë të pezulluar në  burime  të ndryshme, dhe kur valët e zërit arrijnë në ҫip, ajo lëviz – ashtu siç do të ndodhë kur ju të jeni në lëvizje.

Pra cili është saktësisht rezultati i këtij hakimi? Epo ekipi ishte në gjëndje të mashtrojë një telefon duke bërë kështu me të cfarë të donin. Në mënyrë specifike ekipi ishte në gjëndje ti tregonte telefonit të tregojë një video, apo dhe për të kontrolluar një aplikacion që kontrrollon një maknë me telekomandë, të gjitha këto duke përdoru valët e zërit. Por ky është vetëm fillimi, edhe pse ekipi vë në dukje se në qoftë se keni pasur një program që ndizni makinën tuaj duke përdorur akelerometër , kur ju lëvizni telefonin ju mund të hakoni potencialisht telefonin tuaj për të ndezur makinën tuaj.

Për të parë sistemin në veprim shikoni videon e mëposhtme.

 

 

 

(Herë të lexuara: 128)

About Elisabeta miraka

Check Also

UNBOXING: Alcatel 3V

Pajisja Alcatel 3v është prezantuar zyrtarisht disa muaj më pare dhe ngadalë – ngadalë po e gjen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *