Apple ka pajisur me iPad 32,000 studentë

Apple në 2014 iu bashkua nismës së Barak Obamës për një program sipas të cilit do të ndërtoheshin 114 shkolla në 29 shtete të ndryshme duke përfshirë edhe pajisjen me MacBook dhe iPad për mësuesit, një televizion Apple për çdo klasë si dhe një iPad për çdo student.

Kanë kaluar dy vite nga fillimi i projektit dhe rreth 32,145 studentë kanë marrë deri tani nga një iPad, ndërkohë që mësuesit kanë marrë 9,042 MacBook dhe iPad. Numrat nuk janë shumë-shumë të lartë megjithatë stafet mësimore kanë kaluar 4,434 orë në një trajnim mësimor të veçantë që do ti lejonte atyre të integrojnë produktet e Apple në zhvillimin e mësimit.

Kompania gjithashtu ka instaluar 189 metër kabull të internetit në shkolla, i cili pa dyshim do të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së të mësuarit në to.

Me pak fjalë, Apple po bën një punë të lavdërueshme në implementimin e teknologjisë së saj nëpër shkolla, por ajo ka akoma punë për të bërë pasi ka një konkurrent të fortë … Google.