Gjermania i tërheq vëmendje Teslës për autopilotin e saj.

Ministri gjerman i Transportit Alexander Dobrindt i ka kërkuar Teslës për të ndaluar reklamat e automjeteve e saj elektrike të cilat kanë një funksion autopilot, sepse kjo mund të çoj në keqinterpretime duke kuptuar që nuk është e nevojshme vëmendja e shoferëve.

Një zëdhënëse për ministrinë konfirmoi se Autoriteti Motorik i Transportit Federal (KBA) kishte shkruar kërkesën për Tesla.

Zëdhëndësja e Tesla tha për  termin autopilot, duke e përshkruar atë si një sistem operativ në lidhje me shoferin dhe se ka qenë përdorur në hapësirës ajrore për dekada të tëra, dhe se kompania kishte bërë gjithmonë e qartë për konsumatorët që në sistemin ndihmës kërkohet vëmendja e shoferit në çdo kohë .

“Ashtu si në një aeroplan, kur përdoret siç duhet, autopiloti zvogëlon ngarkesën e punës shoferit dhe ofron një mundësi tjetër të sigurisë në krahasim me sistemin thjesht manuale,” tha ajo.

Autopiloti i  Teslës kanë qenë në qendër të shqyrtimeve të vazhdueshme pasi një shofer i Tesla Model S u vra duke u përplasur me një kamion në Florida në7 Maj.Mesa duket shoferi ia paska besuar makinën autopilitotit.