Ora e ardhshme e Apple do të masë të dhënat tuaja shëndetsore

Apple duket se nuk do e kufizojë biznesin e saj të sahatëve vetëm tek Apple Watch, pasi ajo po e zgjeron prodhimin e saj në një linë të re produktesh të dizenjuara për ti shërbyer shëndetit të njerëzve.

Sipas raporteve të fundit nga Patently Apple, ora e re Apple mund të jetë një matës i ritmit të zemrës duke e shtyrë kështu kompaninë në një fushë më tepër mjekësore. Ora mund të vendoset në kyç ose në një pjesë tjetër të trupit dhe përdoret për të matur gjithçka që ka të bëjë me zemrën.

Për shembull pajisja do të jetë në gjendje të paraqesë një elektrodiagramë që tregon ritmin e zemrës. Falë një ndjesori dhe një pedometri të instaluar brenda, ora mund të paraqesë një foto me karakteristikat e plota të fiziologjisë të përdoruesit. Ajo mund të kontrollojë madje edhe nivelin e glukozës dhe të oksigjenit në gjak.