Apple 54 miliarde te ardhura ne 3 mujorin e fundit

ai e udhëhoqi Apple për të blerë NeXT, duke zgjidhur strategjinë e sistemit operativ të dështuar dëshpërimisht dhe duke e kthyer Jobs përsëri. Punët rikuperuan statusin e udhëheqjes me mend, duke u bërë CEO në 2000. Apple u kthye me shpejtësi në përfitim nën fushatën ringjallëse Mendo ndryshe, pasi ai rindërtoi statusin e Apple duke nisur iMac në 1998, duke hapur zinxhirin me pakicë të Dyqaneve të Apple në 2001 dhe duke përvetësuar kompani të shumta zgjeroni portofolin e softverit. Në janar 2007, Jobs riemërtoi kompaninë Apple Inc., duke pasqyruar fokusin e saj të zhvendosur drejt elektronikës së konsumit dhe lançoi iPhone drejt një vlerësimi të madh kritikësh dhe suksesit financiar. Në gusht 2011, Jobs dha dorëheqjen si CEO për shkak të komplikimeve shëndetësore dhe Tim Cook u bë CEO i ri. Dy muaj më vonë, Jobs vdiq, duke shënuar fundin e një epoke për kompaninë. Në qershor 2019, Jony Ive, CDO e Apple, u largua nga kompania për të filluar firmën e tij, por deklaroi se ai do të punonte me Apple si klienti i saj kryesor.