Andoid Pay nga Google po bën rrugëtimin e tij.

Android Pay, shërbimit për pagesat i ofruar nga Google për telefonët që lundrojnë OS, arriti në Hong Kong të mërkurën.Nisja do të lejojë pronarët e celularit Android të përdorin pajisjet e tyre për të kompletuar transaksione në më shumë se 5.000 vende të shitjes me pakicë në Hong Kong, duke përfshirë 7-Eleven, McDonalds etj.

Përpjekja e fundit gjiganti i kërkimit për të nxitur njerëzit të paguajnë për sendet duke përdorur telefonin e tyre filloi në në SHBA në shtator të vitit 2015, e ndjekur nga Britania e Madhe, Singapor dhe Australi.

Ky nuk është udhëtim i parë i Google, pesë vjet më parë kompania ofroi shërbimin e quajtur Google Wallet. Por disa shitës e mbështetën atë,disa të tjerë refuzuan të përdorin këtë shërbim, por që shërbimi jo gjithmonë punonte. Android Pay do të ruaj edhe kartat dhuratë dhe kartat e besnikërisë në telefonat përkatës. Ajo do të mbështesë MasterCard dhe Visa karta nga BEA, DBS, Dah Sing Bank, Hang Seng Bank, HSBC dhe Standard Chartered Bank në Hong Kong.