Astronomi

Kina po ndërton një aeroplan hapësinor hipersonik

ina po ndërton një aeroplan për hapësirën i cili do të mund të udhëtojë në orbitë me shpejtësi hipersonike. Koorporata e Shkencës dhe Teknologjisë Aerodinamike në Kinë (CATSC) po investon talentin dhe teknologjinë e saj më të përparuar për të ndërtuar gjeneratën e ardhshme të aeroplanëve hibridë. Aeroplani do të përdorë një kombinim pajisjesh që e lejojnë atë të ngjitet …

Lexo me tepër

Austronautja që theu rekordin e qëndrimit më të gjatë në hapësirë

Një austronaute e quajtur Peggy Whitson theu rekordin e qëndrimit në hapsirë duke qëndruar 650 ditë në hapsirë.Sot Presidenti Trump e uroi atë bashkë me ndihmësin e saj që sot për momentin janë hapsirë dhe duke vayhduar kërkimet. Ky rekord i mabajtur nga një mashkull dhe që u thze nga ajo nuk është asgjë për të dhe ajo thotë që …

Lexo me tepër