Droni që shpëton jetë

Një kompani ka krijuar një dron të ashtëquajtur dron humanitar i cili dërgon ilaqe në vende të ndryshme.Kjo kompani në bashkëpunim me disa kompani të tjera në Filipine që merren me ndërtimin e paisjeve mjekësore, kanë ndërtuar një dron që do të shërbejë shumë në mjeksinë moderne.

Zakonisht këto dronë do të përdoren në luftë por do të kenë edhe qëllime të tjera.Ti mund ta kontrollosh vendodhjen e këtij droni me GPS dhe mund të marrësh ilaqet në vendodhjen e caktuar e cila është një avantazh i madh në luftë në raste emergjencash.Ky dron ka shërbyer shumë në tërmetin e Nepalit në 2015.