iTank: “Motorri praktik me tre rrota”

Këtë javë në Kickstarter ka filluar fushata për skuterin Doohan EV3 iTank e sjellë nga Kartik Ram, i njëjti që ndërtoi edhe biçikletën elektrike në pranverë të këtij viti. Ja detajet e iTank të dhëna nga Ram në një intervistë:

  • Motori i saj shkon nga 0-45 km/h vetëm në 4.6 sekonda (shpejtësia maksimale)
  • Bateritë e tij me litium-joni mund të mbajnë deri në 6 orë pa u karikuar
  • Ka një banlancë peshe 50:50 dhe një qendër të ulët graviteti.

“Nuk është as skuter as motoçikletë” thotë Ram. “iTank është i ndërtuar që të ecë në vende ku njerëzit nuk mund të ecin me makinat e tyre, por nuk duan as të ecin në këmbë. Ai është në gjendje të ngjisë një sipërfaqe të pjerrët 15 gradë pa e humbur fuqinë, por unë nuk do të ngjisja shkëmbinjtë me të gjithsesi” shton Ram.

Ram beson gjithashtu se iTank do të jetë një mjet që njerëzit do të duan ta përdorin në jetën e tyre të përditshme, pasi ai është praktik, zë më pak vend se një makinë dhe cilësia e tij me tre rrota ë bën të kollajtë për tu nisur nga mosha të ndryshme.

Çmimi me i ulët me të cilin mendohet të ofrohet iTank është 4,000 dollarë.