Makina Elektronike e Maseratit do të jetë gati në 2020.

Prodhuesit e makinave duket se po e marrin seriozisht konkurencën për të ndërtuar makina elektronike.Shumë prej sipermarrësve kanë konfirmuar se së shpejti do të kenë plane për të prodhuar makina elektronike.Maserati është një nga të listuarit. Një divizion i Fiat chrysler ka konfirmuar se makina elektrike Monserati  ka për të ardhur në vitin 2020.

Maserati është një prodhues makinave i cili në fillim lëshoi vetëm makina luksoze.Makinat e tyre bëhen për klientë të vecantë të cilët nuk e kanë problem të paguajnë për lukse të tilla.

Maserati ,makina elektronike do të jetë makina e dytë e tillë pas Fiat Chrysler. Përkrah saj do të qëndroi edhe modeli i parë i këtij lloji Fiat 599, e cila ka qëne ne dispoicion në një sasi të limituar.

Fiat Chrysler dhe inxhinieri i saj Roberto Fedeli konfirmoi në një intervistë se po punojnë në një makinë të gjithën elektrike. ”Mendoj se do të tregojmë diçka të mirë përpara vitit 2020 ,ndoshta kjo gjë mund të behet realitet edhe në vitin 2019” :tha ai duke shtuar se kompania po punon shumë për një mkinë e cila do të mund të tregohet në vitet e ardhshme.