Bëhet publike shufra RAM DDR3 e Samsungut 32GB

Me sa duket, Samsungu ka bërë diçka krejt të ndryshme sot duke shpallur shufrën e tij të RAM DDR3 32GB.

Në fakt, kompania pretendon se është RAM-i parë DDR3 32GB, ndonjëherë, i cili është shumë mbresëlënës. Kjo realizohet duke përdorur procesin 50-nanometër që e bën këtë gjë të mundur. Më pas, qarqet e memories 16GB vendosen në të dyja anët e shufrës. Këto qarqe janë nga 2GB dhe të grumbulluara, pastaj janë të rreshtuara duke u bërë 9 në total. Kjo realizon atë numrin e dashur prej 32GB.

Akoma më mirë, kjo shufër memorie përdor 20 përqind më pak energji se modelet e para të prodhuara nga kompania, shufra e re përdor 1.35V dhe e vjetra përdor 1.5V.

Ajo çfarë ofron Samsungu është projektuar për përdorim në serverë, jo në kompjuterë të zakonshëm. Ne nuk dimë ende një datë lëshimi apo çmimin, por mund të rrini të qetë e të sigurt që kjo do të kushtojë shumë.