Intel & Nokia në partneritet për të ardhmen e teknologjisë “mobile”

Intel dhe Nokia kanë njoftuar një partneritet afatgjatë që mundet (ose jo) të revolucionarizojë jetën tuaj.

Nuk bëhet e ditur në detaje ku do të fokusohet partneriteti i ri, por çifti është bashkuar për “të modeluar epokën e radhës të teknologjive mobile”. Çifti ka deklaruar se presin “shumë inovacione të lindin nga kjo lidhje me kalimin e kohës” dhe janë bashkuar me qëllimin e “krijimit të një platforme të re mobile, përtej smartphone-ave, notebook-ëve apo laptop-ëve, me zhvillimin e pajisjeve dhe softuerit të ri inovativ për përmirësimin e shërbimeve internet në fushën ‘mobile’”.

Produkti i parë që do të shohë dritën nga ky bashkëpunim mendohet të jetë Nokia Netbook, minikompjuter i ndërtuar me procesor Atom i Intelit dhe me teknologji mobile nga Nokia.