Ja si është të përdorësh një kompjuter në Korenë e Veriut

Kur informatori i Google Will Scott pati shancin të vizitonte Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë Poyangyang, mundi të merrte një kopje të sistemit operator të kompjuterave atje i quajtur “Red Star 3”. Përpara se të merrej kopja ne dinim shumë pak për Red Star 3, icili është dizenjuar të duket si sistemi operator Apple Mac OS X.

Kjo është fotoja që del kur ndizet kompjuteri:

Kur instalon Red Star 3 ,ty të kërkohet të zgjedhësh një qytet ku jeton, Seoul, South Korea,etj.

Kjo është fotëja e Log in:

Kur do të hysh do të dallosh që Red Star është shumë i ngjashëm me Mac OS.Versioni i kaluar ishte i ngjashëm me Windows XP. Që kur Kim Jong Un filloi të pëlqente më shumë iMac ai vendosi që Red Star të ngjante më shume me iMac.